Tomorrow

Başarısızlıklardan Öğrenmek

Başarısızlıklardan Öğrenmek

Başarısızlıklarınızdan Nasıl Öğrenebilirsiniz?
“Başarısız olmadım. İşe yaramayacak 10.000 yol buldum.” Thomas A. Edison

Neyi başarmaya çalışıyorsanız, ilerlemek doğal olarak hata yapmayı da içerir. Bu nedenle, ‘başarısızlığı’ kutlamak ve onu ‘öğrenme’ ve dolu bir yaşam sürmenin sağlıklı bir parçası olarak yeniden tanımlamak önemlidir.

Başarısız Olmanın İyi Olmasının Birkaç Nedeni:

Başarısızlıktan Öğrenebilirsiniz
Bir şey plana göre gitmediğinde, ondan öğrenebilir ve oradan ilerleyebilirsiniz. Başarısızlıktan korkmak için doğmadık. Çocuklar merak ve üzerine gitme arzusuyla doludur. Bir şey işe yaramazsa oynamaya ve test etmeye devam ederler.

Özgürlük Duygusu Sağlar
Herkes yaşam boyunca hayal kırıklığı ve başarısızlık yaşar, bu yüzden bunu normal ve doğal olarak kabul edin ve kendinizi özgür bırakın. Bir kez başarısız olduğunuzda ve bundan bir şeyler öğrendiğinizde, dayanıklılık geliştirirsiniz ve kendinize kendinizi daha fazla zorlama özgürlüğü verebilirsiniz.

Başarısızlık Sizi Daha Güçlü Yapar
Başarısızlıktan korkmadığınızda, ‘güvenli’ bir hayat yaşamaktan daha fazla fırsat keşfedecek, yeni ilişkiler kuracak ve daha fazla şey göreceksiniz.

Başarı Daha İyi Hissettirir
Başarısızlığı hiç tatmadıysanız, başarının tadını asla tam olarak çıkaramazsınız. Zorlukların üstesinden geldiğinizde başarı çok iyi hissettirir!

Bazı kültürlerde, insanlardan mütevazı olmaları ve başarılarını küçümsemeleri beklenir. Kibirli görünmemek doğrudur, ancak başarılarınız hakkında iyi hissetmenize engel olmamalı.

“Başarısızlık, başarıya lezzetini veren baharattır.” Truman Capote

Başarısızlığın En Yaygın Nedenleri

Yenilik Eksikliği: Bazı organizasyonlar ve ekipler, çevre gelişiyor ve değişiyor olsa da aynı işi yapmaya devam ediyor.

Zorluk Eksikliği: İşlerin nasıl yapıldığı ve hangi işe değer verilip verilmediği konusunda yerleşik normlara bağlı kalmak tehlikelidir. Yaratıcılığı bastırır.

Taze Kan Eksikliği: Yerleşik ekipler, bir süre personel devir hızı olmadığında ya da sadece ‘evet’ insanları kucakladığında durgunlaşır.

Çeşitlilik Eksikliği: Ekipteki herkes benzer olduğunda, sorunlara çok dar bir bakış açısına sahip olmak kaçınılmazdır.

Farklılaşma Eksikliği: Rakiplerinizden farklı olmanız gerekiyor – ideal olarak, yaptığınız her şeyde dünyanın en iyisi olmak için çalışmalısınız. Bu da, kişisel markalaşmanın yolunu kaçınılmaz bir biçimde açıyor.

Planlama Eksikliği: Kuruluşlar genellikle kısa vadeli odaklı, eylem ve başarı odaklıdır. Stratejiniz, takım performansınız/kültürünüz ve kendiniz hakkında bir değerlendirme yapmak için zaman ayırmak önemlidir.

Dileriz bu yazı, başarısızlığa yeni bir ışık altında bakmanın yararlı bir yolunu bulmanızda yardımcı olabilmiştir: “Bir şeyde başarısız olmadan yaşamak imkansızdır. Dikkatli yaşamadığınız sürece, hiç başarısız olmamış olabilirsiniz, ancak bu durumda, varsayılan olarak başarısız olmuş olabilirsiniz.” J.K Rowling

Bu yazıyı paylaş: