Dünyanın en saygın orkestralarından Viyana Senfoni Orkestrası 125. yıl coşkusunu İstanbullularla paylaşmak üzere, iki akşamlık çok özel bir programla, 54. İstanbul Müzik Festivali’nin konuğu olmaya hazırlanıyor. Topluluk, 23 Haziran’da olağanüstü bir yeteneğe sahip piyanist Beatrice Rana’ya; 24 Haziran’da ise karizmatik viyolonselci Kian Soltani’ye eşlik edecek. Biletler 21 Kasım’da Passo’da satışa çıkıyor.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda 11-25 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 54. İstanbul Müzik Festivali’nin programından ilk sürpriz açıklandı. Viyana Senfoni Orkestrası 125. yıl coşkusunu İstanbullularla paylaşmak üzere, 23-24 Haziran’da, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda 54. İstanbul Müzik Festivali’nin konuğu olacak.
Zengin tarihi ve titizlikle koruduğu özgün geleneğiyle dünyanın en saygın orkestralarından Viyana Senfoni Orkestrası ilk konserde, doğaüstü bir yeteneğe sahip piyanist Beatrice Rana’ya eşlik edecek. Konserde, Brahms’ın ironik bir biçimde “minik ve sevimli bir scherzo’ya sahip, çok küçük bir konçerto” dediği abidevi eseri ile Schubert’in ölümünden altı yıl önce başlamasına rağmen tamamlamadan bıraktığı “Bitmemiş Senfoni”si seslendirilecek. 23 Haziran Salı akşamı Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru Aromsa.
Viyana Senfoni Orkestrası, 54. İstanbul Müzik Festivali’ne özel programının ikinci akşamında, yakın işbirliği sürdürdüğü ve geçtiğimiz ocak ayında Marcus Nigsch’in 1. Viyolonsel Konçertosu’nun dünya prömiyerini de birlikte yaptığı solist Kian Soltani ile buluşacak. Dvořák’a adanan bu konserde, bestecinin Romantik dönemin en renkli senfonik eserlerinden sayılan 9. Senfoni’si ile orkestra partisinin zenginliğiyle bilinen ve konçerto repertuvarının en sevilen yapıtlarından Si minör Viyolonsel Konçertosu seslendirilecek. 24 Haziran Çarşamba akşamı Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru Mercedes-Benz Otomotiv.
Konserlerin biletleri 21 Kasım Cuma günü satışa açılacak ve avantajlı dönem fiyatlarıyla, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktalarından satın alınabilecek. Öğrenciler bu yıl da 30 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.