Trendyol Grubu, Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu ADQ ve Çinli fintech devi Ant International, Türkiye merkezli yeni bir finansal teknoloji girişimi kurmak üzere stratejik bir iş birliği başlattı. İmzalanan niyet mektubuna göre, taraflar e-ticaret, dijital bankacılık, yapay zeka, ödeme sistemleri ve sigorta hizmetlerini entegre biçimde sunacak bir platform kurmayı planlıyor.
Söz konusu girişimin amacı, bireylerin ve küçük işletmelerin finansal hizmetlere erişimini kolaylaştırmak ve teknoloji tabanlı çözümlerle dijital finansal kapsayıcılığı artırmak olarak açıklandı. Ortaklık, özellikle Türkiye'deki KOBİ’ler ve bireysel kullanıcılar için yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Girişimin, yasal düzenleyici onayların ardından önümüzdeki aylarda faaliyetlerine başlaması bekleniyor.
Yeni platformda, Baykar’ın yapay zeka ve siber güvenlik alanındaki mühendislik yetkinlikleri, Trendyol’un geniş kullanıcı ağı ve dijital altyapısı, Ant International’ın küresel fintech deneyimi ve ADQ’nun yatırım gücü bir araya getirilecek. Bu birleşim, finansal hizmetlerin daha bütüncül ve erişilebilir şekilde sunulmasına katkı sağlayacak.
Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, yaptığı açıklamada “Bu ortak girişimin, Türkiye ekonomisinin dijital dönüşümüne hız kazandıracağına ve teknoloji tabanlı finansal çözümlerin gelişimine örnek oluşturacağına inanıyoruz,” ifadelerini kullandı. Çetin, 250 binin üzerindeki satıcıya hizmet sağlayan Trendyol’un, bu girişimle birlikte e-ticaret ve e-ihracat potansiyelini artırarak ülke ekonomisine sürdürülebilir katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.
Girişimin, hem yerel hem de uluslararası yatırımcılar açısından Türkiye’nin finansal teknoloji alanında cazibesini artırması bekleniyor. Uzmanlar, dört farklı aktörün güçlü yönlerini birleştirdiği bu yeni yapılanmanın, dijital ekonomi ekosistemi için önemli bir örnek teşkil edeceğini değerlendiriyor.