Gayrimenkul teknolojileri alanında faaliyet gösteren Mısır merkezli proptech girişimi Nawy, A Serisi yatırım turunda 52 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, Afrika merkezli teknoloji fonu Partech Africa liderlik ederken, birçok uluslararası yatırımcı da sürece katıldı. Söz konusu yatırımın yanı sıra şirket, 23 milyon dolarlık borç finansmanı da sağlayarak toplamda 75 milyon dolarlık bir kaynak yaratmış oldu.
Yatırım turuna katılan diğer fonlar arasında Nclude Fund, e&Capital, Endeavor Catalyst, HOF Capital, March Capital Investments, Outliers, Plug and Play, Shorooq Partners, VentureSouq ve Verod-Kepple Africa Ventures gibi bölgesel ve küresel ölçekli sermaye şirketleri yer aldı. Bu yatırımın, Nawy'nin teknolojik altyapısını güçlendirmesi ve bölgesel yayılım stratejisini hızlandırması bekleniyor.
2019 yılında Mostafa El Beltagy, Abdel-Azim Osman, Ahmed Rafea, Mohamed Abou Ghanima ve Aly Rafea tarafından kurulan Nawy, faaliyet alanını klasik bir emlak ilan platformunun ötesine taşımış durumda. Şirket; gayrimenkul alım-satımı, yatırım danışmanlığı, finansman çözümleri ve mülk yönetimi hizmetlerini tek bir dijital çatı altında entegre etmeyi hedefliyor.
Nawy, kullanıcıların yüzlerce geliştirici ve binlerce ilan arasından seçim yapmalarına imkân tanıyan emlak listeleme hizmeti sunarken, aynı zamanda komisyona dayalı bir aracılık modeliyle satış sürecinin doğrudan içinde yer alıyor. Şirket, bu kapsamda geliştirdiği platform ile hem bireysel müşterilere hem de geliştiricilere dijital çözümler sağlıyor.
Yönetim ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni yatırım; ürün geliştirme faaliyetlerini artırmak, yapay zeka uygulamalarını şirket süreçlerine entegre etmek ve Mısır dışındaki Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) pazarlarına açılmak amacıyla kullanılacak. Nawy'nin bu hedefleri doğrultusunda bölgedeki dijitalleşme sürecine katkı sunması ve gayrimenkul sektöründe teknoloji tabanlı modellerin yaygınlaşmasına öncülük etmesi öngörülüyor.